Grillijuhlat ovat kesän kohokohta

Moni odottaa kesää ja grillaamista heti kesän lopusta asti tai viimeistään jo talvesta alkaen. Grillijuhlat ovatkin yksi parhaimmista juhlista, mitä kesällä voikaan järjestää ja moni varmasti saapuukin paikalle kutsun saatuaan. Grillijuhlien suunnitteluun voi käyttää aikaa ja resursseja mielensä mukaan, mutta tärkeintä kuitenkin on, että kaikki voivat huolettomasti nauttia juhlista.

Varaa tarpeeksi ruokaa ja juomaa kaikille vieraille

Onhan se vieraidenkin kannalta huono, jos ruokaa ja juomaa ei ole kaikille tarpeeksi. Syötävää ja juotavaa ei kuitenkaan kannata hankkia liikaa, jottei sitä tarvitsisi heittää turhaan pois. Kannattaa ensiksi miettiä paljonko vieraita on tulossa ja pyrkiä mitoittamaan tarjottavien määrä vieraiden määrällä. Tässä on apuna myös, jos on mahdollista varmistaa ketkä ovat varmasti tulossa.

Netissä on olemassa paljon erilaisia ohjeita ja laskureita ruokailijoille tarvittavien määrien laskemiseksi ja kannattaakin ruokalistan pohjalta varmistaa siihen käytettävien ruoka-aineiden määrien tarve. Hyvä keino on myös rakentaa ruokalistaa sellaisten ruoka-aineiden pohjalle, jotka voi jättää valmistamatta, jos vieraita ei tulekaan odotettua määrää. Nämä voi hyödyntää myöhemmin, mutta jo valmistettu ruoka on syötävä pian.

Juomat onneksi yleensä säilyvät pitkään, mutta Sodastream hiilihapotuslaitteen avulla saat helposti virvoittavaa juotavaa koko juhlaseurueelle, eikä tarvitse miettiä onko juomaa varmasti tullut hankittua tarpeeksi, muttei kuitenkaan liikaa. Hiilihapotuslaitteen avulla saat edullisesti tehtyä erilaisia juotavia ja jokainen voi halutessaan valita juuri oman mielensä mukaisen maun juomaansa. Näin myös vältyt raskaiden juomien kantamiselta.

Jälkiruoan kanssa nautittavaa kuumaa juomaa varten kannattaa olla tehokas vedenkeitin, jotta vieraat saavat nopeasti vuorollaan oman juomansa. Tehokkaan vedenkeittimen avulla vesi lämpiää nopeasti ja lisää on mahdollista keittää samantien.