Kaikkien aikojen kemut

Onko edessä juhlien juhlat, pitkään odotetut pirskeet? Nouseeko otsallesi hikikarpalo tai useampi, kun mietit näiden juhlien järjestämistä? Oletko juhlien järjestäjänä täysin noviisi, tumpelo ja vasta-alkaja? Jos vastasit näihin kysymyksiin kyllä pontevan nyökyttelyn saattelemana, olet saapunut aivan oikeaan paikkaan. Tässä artikkelissa annan parhaat vinkit juhlien järjestämiseen juuri sinulle, aloitteleva kemukeisari!

Suunnittelu alkaa ideasta. Merkkipäivien juhlistaminen on aina valmis idea: synttärit, polttarit, varpajaiset, valmistujaiset tai eläkkeelle pääsy tarjoavat valmiin pohjan juhlimiselle. Myös sesonkijuhlat ovat usein jo melkein valmiiksi suunniteltuja, jos valmista, perinteistä kaavaa haluaa noudattaa: vappu, juhannus, pikkujoulut ja uusi vuosi kulkevat usein omaa kaavaansa, jota voi toki rikkoa omien mieltymystensä mukaisesti. Juhlat voi myös nyhjäistä tyhjästä: jos sinulla on fiilis juhlista, kannattaa fiilikselle antaa rohkeasti mahdollisuus!

Seuraavaksi kannattaa miettiä, keitä kutsutaan. Muista, että sellaisia juhlia ei olekaan, joihin kaikki kutsutut pääsisivät osallistumaan. Kutsu paikalle siis tarpeeksi iso joukko mukavia ihmisiä, jotka voisivat tulla toimeen keskenään. Älä kuitenkaan turhaan kanna huolta vieraiden yhteensopivuudesta: ei ole sinun vastuullasi miettiä, miten vieraat suhtautuvat toisiinsa. Kannattaa kuitenkin miettiä kahdesti, kutsutko paikalle riidoissa eronneen kaveripariskunnan molempia osapuolia tai muita ihmisiä, joiden välillä on räjähdysherkkä tilanne.

Sitten onkin vuorossa juhlapaikan valinta! Juhlia voi missä tahansa: kotona, puistossa, hotellin juhlatiloissa (tutustu esimerkiksi Lilla Robertsiin Helsingissä: lillaroberts.com), työpaikalla, ravintolassa tai hylätyssä tehdashallissa! Varmista kuitenkin, että tila sopii omiin suunnitelmiisi: äänentoisto, sallitun metelin taso, mahdollisen keittiön varustelu, esiintymislava, tanssilattia… On myös tärkeää selvittää, milloin tilasta tulee poistua ja koska se täytyy siivota.

Näillä vinkeillä pääset varmasti hyvin alkuun elämäsi parhaiden juhlien valmistelussa!