Täydellisten pikkujoulujen muistilista

Pikkujoulukausi se vain lähestyy tänäkin vuonna kovalla vauhdilla. Oletko kenties ensimmäistä kertaa järjestämässä pikkujoulujuhlia ystävillesi tai kollegoillesi? Tai kenties olet jo pikkujoulukauden juhlien todellinen konkari, mutta kaipaat siitä huolimatta inspiraatiota seuraaviin juhliin. Ota tästä haltuusi muutama vinkki, joilla täydelliset pikkujoulut ja tyytyväiset vieraat ovat taatut!

Tunnelma

Joulutunnelman rakentaminen on luonnollisesti pikkujoulujen a ja o. Tilan olisi hyvä olla sopivan hämärä mutta sisältää runsaasti pienempiä valonlähteitä, kuten jouluvaloja ja kynttilöitä. Esimerkiksi masku myy valaisin valikoimassaan erilaisia pieniä pöytävalaisimia, jotka voivat sopia pieniksi ja tunnelmallisiksi valonlähteiksi. Muitakin joulukoristeluita voi hyvin tässä vaiheessa jo laittaa esiin ja myös kattauksessa voi suosia joulu-teemaisia servettejä.

Tee valmiiksi tunnelmaan sopiva soittolista. Se voi sisältää joululauluja ja muita hartaita klassikoita, sekä tietenkin jonkin verran myös enemmän biletunnelmaa nostattavia kappaleita. Kotimaisilla joululauluilla on monesti tapana olla hieman surumielisiä, ja kaikkein surullisimmat kappaleet kannattaakin ehkä jättää listalta suosiolla pois.

Tarjoilut

Pikkujoulujen tarjoiluissa ei tarvitse välttämättä olla kyse täydestä joulupöydästä, sillä ihmiset odottavat usein mieluusti sen suhteen itse joulua. Hyviä pikkujouluherkkuja ovat kuitenkin esimerkiksi koristellut piparkakut sekä joulutortut, joihin on lähivuosina tullut lukuisia vaihtoehtoja täytteeksi perinteisen luumuhillon rinnalle. Juomana toimii luonnollisesti glögi terästyksellä tai ilman, sekä punaviini. Makean ystäville myös piparmintulla ja kermavaahdolla höystetty kaakao on taattu hitti. Pikkusuolaisena voivat toimia erilaiset pasteijat, ruisnapit lohitahnalla sekä tietenkin kaikkien rakastama juustolautanen. Kokoa laaja valikoima erilaisia täyteläisiä juustoja, hilloja, keksejä ja esimerkiksi rypäleitä. Näin vieraat voivat itse yhdistellä makuja keskenään. Aseta tarjolle myös suklaakonvehteja, sillä onhan suklaakin perinteinen joulun merkki.