Juhlat kotioloissa

Viime vuosina suurten juhlien järjestely on saanut väistyä pienempien, kotioloissa järjestettyjen juhlien tieltä. Juhlien järjestelyssä on jouduttu opettelemaan paljon uutta ja uusia tapoja järjestää ikimuistoisia juhlia silloinkin, kun juhlatila tai osallistujamäärä on tarkasti rajoitettu. Tässä blogipostauksessa jaamme vinkkejä siihen, miten juhlia voi järjestää onnistuneesti myös kotioloissa ja pienelle piirille. Nappaa parhaat vinkit talteen!

Kotona järjestetyissä juhlissa tärkeintä on miettiä, mihin oma kotisi taipuu eli kuinka paljon vieraita oikein voidaan kutsua. Laske, että kaikilla vierailla on halutessaan tuoli tai muu istumapaikka. Harvoin kaikki vieraat istuvat samaan aikaan, mutta mahdollisuus tällaiseen tulisi olla olemassa. Voit pyytää vierailta varmistusta osallistumisesta, jotta osaat etsiä käsiisi lisää tuoleja.

Jos aiot valmistaa vieraille ruokaa, ota selville mahdolliset allergiat ja muut ruokarajoitukset. Reseptejä erilaisiin ruokiin löytyy internetistä. Sopivia syömisiä juhliin ovat leivät, dippailtavat tuotteet ja piiraat. Ruuat tulisi olla helppo kantaa tarjoilupöydästä ja viedä istumapaikalle. Siksi keitot ja muut roiskuvat ruuat kannattaa säästää sellaisiin juhliin, joissa istutaan ruokapöydän äärellä. Pidä huolta, että sinulla on sopiva paistinpannu ja muita kokkailuvälineitä, jotta et joudu noloon tilanteeseen ennen juhlia.

Juhlissa käy usein niin, että vieraat hukkaavat oman lasinsa ja tiskiä syntyy turhaan. Siksi kannattaa hankkia irrotettavat nimikyltit, jotka voi kiinnittää omaan lasiin. Silloin vieraat voivat laskea oma olutlasi pöydälle ja he myös löytävät ne helposti. Nimilaput myös auttavat vieraita tutustumaan toisiinsa, jos juhlissa on vieraita useammista kaveriporukoista tai vaikkapa pariskuntien ystävät.