Helpot juhlatarjoilut

Omien juhlien ruokatarjoilu on usein kaikista hankalin asia suunnitella ja toteuttaa. Mitä voisi tarjota vieraille, jotta he viihtyisivät. Pääruoka on tietenkin tärkeintä mutta aina juhlissa ei välttämättä tarvitse olla suurta menua ja ruokatarjoilua voi monipuolistaa erilaisilla sormiruoilla eli finger foodseilla. Helpot ja kätevät pikkusuolaiset ja makeat naposteltavat sopivat jokaiseen juhlaan ja niitä on helppo valmistaa. Valitse itsellesi parhaat ideat seuraavista vaihtoehdoista.

Varaa pikkupurtavaa ainakin muutamaan erilaista laatua, jotta jokaiselle vieraalle riittää jotain naposteltavaa. Laske myös, että jokaista naposteltavaa riittää noin kymmenen palaa jokaista vierasta kohden. Pienet naposteltavat voi asetella valmiiksi kauniille tarjoiluastioille, joita voit hankkia makujakauppa.fi verkkokaupasta.

Voitaikinasta valmistuu monet erilaiset herkut helposti. Voit täyttää voitaikinalevyjä juustolla, kinkulla, tuorejuustolla tai makeilla täytteillä. Täytteiden jälkeen voit kääriä levyt rullalle ja leikata niistä ohuita renkaita, jotka voi paistaa uunissa valmiiksi. Voitaikinasta valmistetut pikkupurtavat on helppo myös pakastaa ja lämmittää ennen vieraiden tuloa.

Valmista pikkupizzoja normaalin pizzan tapaan mutta valmiin levypizzan voi helposti leikata sopivan kokoisiksi suupaloiksi, jotka helposti naposteltavissa. Pizzasta on helppo tehdä niin liha kuin kasvis versioita. Toinen helppo italialaistyyppinen herkku on bruschetta. Leikkaa esimerkiksi ciabatta leivästä ohuita paloja ja täytä ne tomaattisiivulla, öljyllä ja basilikalla sekä ripauksella suolaa. Tomaatin voi myös korvata valkosipulilla, jos uskoo sen maistuvan vieraille.

Tortilla levyistä saa nopeasti tehtyä helppoja kylmiä rullia, jotka voi täyttää tuorejuustolla ja muilla aineksilla. Kääritty tortillalevy on helppo leikata sopivan kokoisiksi paloiksi. Pienet ruisnapit voi myös täyttää tuorejuustotäytteellä, jossa on esimerkiksi savustettua lohta, sipulia ja tuorejuustoa. Näitä on helppo valmistaa ja ne varmasti menevät kaupaksi. Lisäksi kaikki ei tarvitse valmistaa kerralla vaan näitä voi tehdä lisää illan mittaan.