Koristele seinät juhlaan

Kun vieraat astuvat tilaan, joka on koristeltu juhlan teeman mukaisesti, he pääsevät juhlatunnelmaan saman tien. Järjestätpä juhlia sitten kotonasi tai vuokratussa tilassa, koristeluun löytyy monia vaihtoehtoja. Kun juhlitaan sisätiloissa, seinäpinnat kannattaa hyödyntää tunnelman luomisessa. Juhlapäivänä on usein hoidettavana tuhat pientä ja suurta asiaa, joten koristelu on hyvä hoitaa kuntoon hyvissä ajoin. Koristeethan kyllä kestävät odottelua, toisin kuin juhlaruuat. Mitä seiniä koristellessa sitten kannattaa ottaa huomioon?

Valitse tilaan sopivat koristeet

Pienet ja monimutkaiset koristeet ovat viehättäviä, mutta niiden askartelu ja asettelu vie usein paljon aikaa. Suuret ja näyttävät koristeet voivat toisaalta olla yllättävän yksinkertaisia tehdä ja vaikuttavuuteensa nähden niiden asettelu ei ole kovin työlästä. Ota huomioon myös se, miten kaukaa koristeluja on tarkoitus katsella. Pienessä yksiössä valtavat koristeet eivät pääse oikeuksiinsa samalla tavalla kuin suuressa juhlatilassa. Isoon, avoimeen tilaan kannattaa valita näyttäviä elementtejä, sillä kaukaa katsottuna aivan pienet yksityiskohdat jäävät helposti irrallisen näköisiksi tai kokonaan huomaamatta.

Monenlaisia valmiina myytäviä, seinälle ripustettavia koristeita on runsaasti saatavilla sekä kivijalkakaupoissa että netissä. Kehystettyjen kuvien ja irrallisten koristeiden kiinnityksessä kannattaa hyödyntää seinillä valmiiksi olevia taulukoukkuja. Irrallisten koristeiden sijaan koko seinäpinta voi olla hieno juhlien piriste. Tylsän värisen seinän voi juhlien ajaksi peittää vaikkapa kauniilla kankaalla, joka sopii muiden koristelujen värimaailmaan. Eikä mikään estä maalaamasta seinää ennen juhlia, silloin se tuottaa asuntoon iloa arkenakin!

Koristele teeman mukaan

Ennen koristeluun ryhtymistä kannattaa miettiä juhlien teemaa kokonaisuutena. Lasten synttäreiden koristelu on täysin eri asia kuin hopeahääpäiväjuhlien. Jos ei heti tiedä mitä haluaa, kannattaa etsiä seinien koristeluun liittyviä vinkkejä hakukoneella. Täältä löydät julisteet netistä, ohjeita seinäkoristeiden askarteluun ja paljon muuta. Juhlia varten teetetty juliste esimerkiksi päivänsankarin lemmikistä tai muusta hänelle tärkeästä aiheesta on hieno seinäkoriste, ja sen voi antaa juhlien jälkeen hänelle mukaan. Myös vanhan kotipaikkakunnan tai rakkaan lomakohteen kartta kehystettynä seinälle on hyvä keskustelun herättäjä ja persoonallinen lahja. Erilaiset valokuvakollaasit ovat aina hyvä vaihtoehto.

Pienelläkin budjetilla saa paljon aikaan, kun on luova ja ennakkoluuloton. Juhlien värimaailmaan on syytä kiinnittää huomiota. Arvokkaamman tunnelman saa aikaan yhdistelemällä seinäkoristeissa hillittyjä mutta juhlavia värejä kuten hopeaa, kultaa ja valkoista. Räiskyvämpiin juhliin sopivat boheemitkin seinäkankaat, joissa kirkkaat ja iloiset värit ja rohkeat väriyhdistelmät pääsevät oikeuksiinsa. Juhlat saavat kuitenkin olla oman näköiset eikä mitään tiukkoja sääntöjä ole olemassa. Tärkeintä on, että juhlaväki viihtyy ja saa viettää yhteistä aikaa miellyttävässä ilmapiirissä.