Sisusta kotisi juhlia varten

Juhlien järjestäminen kotona on mukavaa mutta sen eteen on välillä nähtävä vaivaa varsinkin, jos on kutsunut kylään enemmän ihmisiä kuin tavallisesti. Jos olet järjestämässä suurempia juhlia kotona niin katsoa tästä muutamat vinkit siihen ,miten voit sisustaa kotisi kuntoon ja hyödyntää kaiken tilan ja huonekalut, ottamaan vastaan isommankin juhlaväen.

Ensin kannattaa aloittaa siivoamisella. Siivoa kaikki turha pois tai ainakin järjestele siten, että siivoaminen on helpompaan juhlien jälkeen. Tärkeää on laittaa wc-tilat kuntoon vieraita varten. Suurempien juhlien kanssa kannattaa omasta kodista raivata tilaa kaikille vieraille. Tavarat voi järjestää siten, että vieraille on mahdollisimman paljon istumatilaa sekä laskutilaa laseille ja muille astioille. Hyvä tapa on järjestää sohva ja nojatuoli siten, että myös niitä voi käyttää ruokailun yhteydessä. Sohvan ja nojatuolien yhteyteen voi hankkia suuremman pöydän, jota voi käyttää myös ruokapöytänä näiltä istuimilta. Tällä tavalla saat paljon lisätilaa vieraille ruokailun ajaksi. Myös keittiö kannattaa raivata tyhjäksi, jotta sinne voi asetella valmiiksi kaikki tarjoilut ja samalla voi varata roskapusseja ja muuta saataville valmiiksi.

Juhlia varten on ehdottoman tärkeää koristella kotia. Juhlien teema tietenkin rajaa helposti sitä, miten oma asunto kannattaa koristella. Kukat ovat hyvä sisustuselementti ja niitä voi käydä keräämässä myös luonnosta, jos siihen on mahdollisuus. Muita mukavia sisustuselementtejä ovat oman kodin ja perheen tärkeät asiat, jotka voivat olla näkyvillä kuten kuvat ja taulut. Niistä löytyy nopeasti myös puheenaihetta juhlien aikana ja niistä on yleensä mukava kertoa vieraille. Omassa kodissa voi myös miettiä valaistusta. Jos muuten huoneet eivät ole kovin valoisia, voi juhlien ajaksi tuoda huoneisiin lisävalaistusta. Toisaalta valoilla voi myös luoda tunnelmaa ja jos teema on tietynlainen voi valita erilaisia koristevaloja valaisemaan huoneita ja juhlia.