Meidän monen kesän kruunaa juhlat, joita on monia ja niitä on mukava viettää kauniissa säässä ystävien tai perheen kesken. Yksi loppukesän hienoimmista ja mieluisimmista juhlista on rapujuhlat. Rapujuhlat eivät ole kaikille tuttu juhla mutta se on yleistynyt myös Suomessa. Rapukauden aikana elo- syyskuussa vietettävä juhla on perinteinen tapahtuma, joka kerää ystävät tai perheen yhteen syömään ja nauttimaan kaikista herkuista ja pöydän kruunaavat ravut. Mitä kaikkea rapujuhlissa voi tarjoilla ystäville?
Perinteiseen rapujuhlaan kuuluvat tietenkin ravut, joita voi tarjota juhlien aikana joko alkupaloina tai pääruokana aivan oman valinnan mukaan. Tämä voi riippua tietenkin rapujen määrästä, riittääkö niistä pääruoan aineksiksi? Ravut voi helposti hankkia joko kaupan pakastealtaasta tai torilta tai kaupan kalatiskiltä. Rapujen valmistuksessa voi käyttää mitä tahansa netistä löytyvää ohjetta. Keiton jälkeen ravut voi asetella kauniisti tarjoiltavaksi suureen vatiin, josta vieraat voivat ottaa niitä tai asetella ne valmiiksi jokaiselle lautaselle.
Rapujen kanssa voi tarjoilla ja yleensä pitää tarjoilla leipää. Leipä voi olla paahdettua ja lisäksi ravuista voi valmiiksi valmistaa leipien päälle lisättävän seoksen majoneesista ja mausteista. Tämä sopii erityisesti lapsille, joiden on muuten vaikea saada rapuja syödyksi.
Rapujuhlissa tarjottavana voi olla myös juomia. Juomiksi sopivat aikuisille kivennäisvesi, valk viini ja olut sekä perinteiset snapsit. Lapsille voi valmistaa erilaisista virvoitusjuomista oman rapujuhlien kuplivan juoman.
Syksyllä tarjolla on myös paljon muita luonnon antimia, joten rapujuhliin voi valmistaa myös esimerkiksi sienipiirakan ja jälkiruoan voi valmistaa metsästä kerätyistä marjoista. Marjoista voi valmistaa jälkiruoan tai tehdä makean piirakan, jota voi tarjota lämpimänä vaikka jäätelön kera. Sovella saatavilla olevia makuja ja aineksia ja luo itsellesi syksyn parhaat rapujuhlat, jotka muistetaan myös ensi kesänä.