Kesän ihanat juhlat

Jokainen suomalainen arvostaa erityisen paljon kauan odotettua kesää, koska tietoisuus sen lyhytaikaisuudesta on erittäin läsnä. Tästä syystä kesä on juhlien aikaa, sillä kaikki haluavat nauttia elämän tärkeistä hetkistä, kuten esimerkiksi häistä, juuri silloin kun luonto on kukassa ja valoa riittää pitkälle yöhön. Mitä juhlia sinulla on tiedossa täksi kesäksi? Oletko suunnittelijana vai vieraana? Kesäjuhlien suunnittelu on erityisen hauskaa lämpimien päivien ja luonnon kauneuden tuomien mahdollisuuksien vuoksi, mutta myös vieraat pääsevät nauttimaan täysin rinnoin näistä tekijöistä.

Suomalaisille kesäjuhlille on tyypillistä, että niitä juhlitaan ulkona myöhään yöhön. Juhlien järjestäjälle tämä ominaisuus tarjoaa hyvin mielenkiintoisia mahdollisuuksia esimerkiksi juhlapaikan koristelun suhteen. Mitä tapahtuu paikan ilmeelle illan tullessa? Tämä on kysymys, jota jokaisen ulkona järjestettävien kesäjuhlien järjestäjän tulisi pohtia. Vaikka Suomessa onneksi vallitseekin suuren osan kesästä yötön yö, jonkinlainen juhlapaikan valaiseminen on usein paikallaan. Se ei ole vain tarpeellista, mutta tuo juhliin erityisen taianomaista tunnelmaa, joka ei jää juhlavierailtasi huomaamatta.

Kesän juhlissa panostetaan myös ruokaan ja juomaan. Trenditietoinen juhlasuunnittelija pyrkii tarjoilussaan keskittymään kauden raikkaisiin, lähellä tuotettuihin, tuotteisiin. Ehkä sinulla on marjapensaita ja voit esimerkiksi käyttää oman pihasi antimia hyväksi tarjoilussa? Esimerkiksi vadelmat soveltuvat niin jälkiruokiin kuin drinkkien koristeiksi. Tiesitkö, että mustaviinimarjapensaiden lehdistä voi valmistaa mehua? Tästä mehusta saa vaikka herkullisen ja omaperäisen pohjan tapahtumasi drinkeille. Pyri osoittamaan vieraillesi, että olet nähnyt vaivaa tehdäksesi juhlista erityiset. Luonnonantimien käyttäminen niin kesäjuhlien tarjoilussa kuin koristelussa osoittaa hyvää makua.

Juhlapaikkasi koristelussa voit hyödyntää niin luonnonkukkia kuin kaupasta hankittuja, Suomen luonnolle vieraita, kukkia. Näitä yhdistelemällä saat aikaiseksi boheemeja kukka-asetelmia, joita voit ripotella esimerkiksi pienissä lasivaaseissa ympäri juhlapaikan pöytiä. Kukkien rinnalla voit käyttää koristelussa apuna erilaisia valoja. Kesäjuhlissa kannattaa ottaa huomioon tulipalovaara, joten ledtuikkujen suosiminen voi olla viisasta. Nyt kaupoista saa ledvaloja, jotka muistuttavat yllättävän paljon aitoja tuikkuja. Näin illan edetessä ja ihmisten rentoutuessa esimerkiksi tanssimisen merkeissä, sinun ei tarvitse murehtia kynttilöiden kaatumisesta.

Kesä on maagista aikaa, ja kesäjuhlat ovat monelle vuoden kohokohta. Kevät ja kesä ovat erityisesti valmistujaisten ja häiden aikaa. Tästä syystä niiden järjestämiseen kannattaa panostaa, jotta vieraasi saavat juhlistasi ikimuistoisia kokemuksia. Toivottavasti sait tästä postauksesta joitakin hyödyllisiä ja inspiroivia vinkkejä omien juhliesi järjestämiseen. Muista ottaa rennosti ja päästää luovuutesi valloilleen. Toivotamme sinulle ja kaikille läheisillesi ihania juhlahetkiä tänä kesänä!