Viime hetken vinkit halloween-juhlaa varten

Yhtäkkiä on lokakuun loppu, ja huomaat, että halloweeniin on vain pari päivää etkä ole vieläkään järjestänyt koristeita suunnittelemaasi juhlaa varten.

Vaikka aika alkaakin käydä nyt vähiin, voit silti saada aikaan paljonkin yksinkertaisilla keinoilla lyhyessä ajassa järjestääksesi täydellisen halloween-tunnelman tilassa.

Tässä artikkelissa saat paljon arvokkaita vinkkejä ja ideoita siihen, miten voit saada kaiken valmiiksi ajoissa ilman, että sijoittaisit koko juhlabudjetin koristeisiin.

Käy läpi ullakkovarasto

Halloween-tunnelman luomisessa on paljolti kyse juhlatilan muuntamisesta mahdollisimman aavemaiseksi. Mikä olisikaan aavemaisempaa kuin vintti täynnä vanhoja, pölyisiä ja ehkä rikkinäisiäkin tavaroita?

Helpointa on tietystä, jos sinulla itselläsi on ullakkovarasto täynnä vanhoja tavaroita, mutta jos ei ole, asia on todennäköisesti silti järjestettävissä. Kysele tutuiltasi tai vielä mieluummin kauan samassa talossa asuneilta vanhemmilta sukulaisiltasi, niin saat varmasti lainata paljon vanhoja kammottavia esineitä tai pölyisiä valokuvia menneiltä ajoilta.

Mitä sinun pitäisi sitten etsiä? No, kaikkea sellaista, mikä tekee vanhasta pelottavasta vintistä vanhan pelottavan vintin. Siististi laatikoihin pakatut tavarat voit ohittaa, mutta kaikenlaiset vanhat ja mieluusti likaiset tai pölyiset irtotavarat sopivat täydellisesti. Mitä enemmän erilaisia ja outoja esineitä löydät, sitä parempi.

Verhoile huonekalut ja lamput

Itse juhlatilassa, oli se sitten asuntosi tai jokin toinen paikka, on varmaankin juhlassa tarvittavia huonekaluja. Yksinkertaisin keino oikea ilmapiirin luomiseen on kaiken verhoileminen mieluusti tummiin sävyihin.

Järjestele huonekalut juhlaan sopivalla tavalla ja koristele tila sitten kaikilla niillä irtotavaroilla, jotka onnistuit keräämään vinteiltä ja varastoista. Ei haittaa yhtään, jos tila näyttää melko sotkuiselta, se vain korostaa pelottavaa ilmapiiriä.

Valaistuksen osalta pätee sääntö, että hämärämpi on parempi. Himmennä tai sammuta kattolamput. Jos sinulla on aikaa ja varaa, voit ostaa valaisimiin ylimääräisiä vähemmän kirkkaita lamppuja, joista saat riittävästi valoa, mutta et liikaa.

Yleisesti ottaen voit käyttää tavallisia lamppujasi, kunhan ne eivät ole aivan liian kirkkaita. Sinun kannattaa kuitenkin yrittää verhota ne kankailla, jotta valoa saa vaimeamman sävyn. Varo kuitenkin tulipalon riskiä äläkä peitä lamppuja niin, että ne ylikuumenevat.

Sinä itse

Kaiken juhlakoristelun keskellä on helppo unohtaa omat varusteensa, mutta tässä on hyviä ja yksinkertaisia niksejä.

Ota vanha valkoinen t-paita ja revi sitä hieman. Sotke paitaan sitten punaista väriä, joka näyttää vereltä. Meikkaa kasvosi mahdollisimman aavemaisiksi valkoisella puuterilla, kajalilla ja muulla, mitä saat käsiisi. Kaada mieluusti runsas kauhallinen vehnäjauhoja hiuksiisi ja ravistele kunnolla, niin saat oikean, antiikkimaisen lookin.