Houkutteleva kattaus juhliin

Jos juhlissasi tarjoillaan ruokaa, kannattaa kattaukseen panostaa. Nautimme ruokahetkestä jokaisella aistillamme. Maku- ja hajuaisti toimivat ruokaa maistettaessa ja haistettaessa, kuuloaistia palvelee kaunis ja tilanteeseen sopiva taustamusiikki ja visuaalista iloa saamme, kun katselemme kauniita astioita, joista ruoka meille tarjoillaan. Siksi on tärkeää, että hyödynnämme myös näköaistia silloin, kun haluamme tehdä vaikutuksen vieraisiimme.

Kun mietitään kattausta, ensimmäisenä mieleen tulee lautaset, haarukat, veitset, lusijat ja astiat, joista juomme. Niihin kannattaakin panostaa. Jos ruoka-annoksesi on minimalistinen, voit korostaa minimalistisuutta valitsemalla astiat, joiden muotokieli on pelkistettyä. Mikäli annos on runsas, voit valita kullatut ja koristekuvioin viimeistellyt lautaset, jos haluat korostaa runsautta. Jos taas haluat antaa runsaalle annokselle kaiken huomion, valitse pelkistetty lautanen. Runsaasti erilaisia vaihtoehtoja kattaukseen löytyy makujakauppa.fi -verkkokaupasta.

Kattaukseen kuuluu myös paljon muuta. Tarjoiluastiat ovat tärkeitä etenkin silloin, jos ne jätetään pöytään vieraiden katseltavaksi. Kannattaa panostaa kauniisiin kauhoihin ja muihin ottimiin ja jättää vääntyneimmät muoviottimet suosiolla kaapinpohjalle. Hanki myös esimerkiksi suuri tarjotin, jolla kannat ruuat tarjoiluastioissaan pöytään. Se helpottaa myös pöydän siivousta ruokailuhetken jälkeen, sillä saat koottua tarjottimelle likaiset astiat vaivatta.

Kattaukseen kuuluu olennaisesti myös koristeet. Sopisiko sinun kattaukseesi vaikkapa tuoreet ja tuoksuvat leikkokukat tai kauniisti tunnelmaa luovat kynttilät? Teemakattauksissa voi hyödyntää kauden koriste-esineitä, esimerkiksi pääsiäispöytään sopivat erilaiset pääsiäismunat ja -puput ja joulupöytää voi koristaa vaikkapa joulupukkikoriste. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä ruokahetken perimmäinen tarkoitus; yhteisen hetken viettäminen ystävien ja läheisten kesken herkullisten ruoka-annosten äärellä. Kauniisti katettu ruokapöytä jää varmasti vieraidesi mieleen!