Järjestä ikimuistoiset polttarit

Polttareissa juhlitaan avioliiton satamaan seilaavaa ystävää. Polttareissa koolle kutsutaan sekalainen joukko juhlakalun ystäviä elämän eri vaiheista: lapsuudenystäviä, opiskelukavereita, työkavereita ja harrastuskavereita. Eri ystäväporukat tuovat juhliin oman mausteensa ja polttareissa saadaan usein uusia kavereita. Suunnittelu voikin olla välillä hankalaa, sillä kukin haluaisi järjestää ystävälleen ikimuistoiset juhlat. Tässä artikkelissa jaamme parhaat vinkit ikimuistoisten polttareiden järjestämiseksi.

Aktiivinen ystävä, aktiiviset polttarit

Jos ystävänne on vauhdikas tapaus, sopii aktiivinen puuha polttareihin paremmin kuin hyvin. Miten olisi paintball, seinäkiipeily tai tanssitunti? Usein hauskinta on silloin, kun mukana on koominen elementti, esimerkiksi jättiläispallon sisällä jalkapalloilu tai valtavilla nyrkkeilyhanskoilla nyrkkeily. Ulkoilua harrastavalle sopii suunnistus tai vaikkapa geokätköily, jossa on luotu pariin liittyviä geokätköjä. Myös moottoriurheilu voi olla hyvä polttariaktiviteetti, sillä harva on päässyt kokeilemaan esimerkiksi mikroautoilua tai vesijettiä.

Rentoutumista ystävien kesken

Rentoutuminen ja hemmottelevat hoidot ovat toinen suosittu polttariaktiviteetti. Erilaisia hemmotteluhoitoja voi tehdä kotona tai niihin voi varata ajan hoitolassa: esimerkiki suklaa- tai hunajahoidot, kuumakivihieronta tai turvesauna voi olla ikimuistoinen elämys. Kylpylä voi myös olla uudenlainen kokemus: Yasuragi on tukholmassa sijaitseva japanilainen kylpylä, jollaista moni ei varmastikaan ole kokenut. Kotoisampi kokemus voi olla vaikkapa saunalautan vuokraaminen.

Yhteistä hupia

Polttareihin kuuluu usein leikkimieliset kilpailut ja leikit. Päivän aluksi voi tehdä kierroksen, jossa jokainen pääsee kertomaan, mistä tuntee polttarisankarin. Jokainen voi myös tuoda jonkin esineen, joka muistuttaa sankarista. Polttarisankarin tulee tietenkin yrittää arvata, mikä tavara kuuluu kenellekin. Myös tulevaan puolisoon liittyvät kilpailut ja visat ovat suosittuja ja niissä käy usein hauskoja kommelluksia. Myös polttaribingot ja kilvat ovat suosittuja.