Kuinka suunnitella täydelliset kesähäät

Häiden suunnittelu voi olla haastavaa ja aikaavievää, mutta oikeilla ohjeilla ja järjestelmällisyydellä unelmahäät ovat täysin toteutettavissa! Olemme listanneet muutaman huomion arvoisen asian häiden suunnittelua ajatellen.

Mikä on visiosi?

Jos tiedät jo millaiset häät haluat, hienoa! Jos et, voit aloittaa pohtimalla kutsuvieraidesi määrää ja miltä unelmahääsi näyttäisivät. Pohdi häiden teemaa, tyyliä ja värimaailmaa. Ovatko häät virallinen vai epävirallinen tapahtuma? Millaista musiikkia toivot seremonian ja juhlan ajaksi? Inspiraatiota voit löytää lehdistä, Pinterestistä tai jopa aiemmista häistä, joissa olet ollut vieraana.

Juhlapaikan valinta

Valitsemasi juhlapaikka kertoo sinusta ihmisenä sekä hääjuhlasi tyylistä ja ilmapiiristä. Paikkaa valitessa huomioi sen kauneuden lisäksi käytännöllisyys. Kaikkien kutsuvieraiden on mahduttava tilaan. Lisäksi huomioi tarjoilut ja muut tarpeet, kuten tanssilattia ja äänentoisto. Juhlapaikan ei tarvitse olla valmiiksi täydellinen, vaan voit koristella sitä myös itse esimerkiksi mukanasi tuoduilla verhoilla ja matoilla. Klikkaa tästä löytääksesi inspiraatiota mattojen valintaan.

Ruoka ja juoma

Tarjoilu on keskeisessä roolissa jokaisessa hääjuhlassa, joten niitä on hyvä suunnitella tarkoin. Myös ruoka ja juoma voidaan sovittaa hyvin juhlan teemaan. Vähemmän virallisissa maalaishäissä kaikki tarjoilu voi hyvin olla herkullista kotiruokaa, kun taas ns. juhlapuku-tapahtumassa on syytä valikoida usean ruokalajin hienostunut kokonaisuus.

Budjetointi

Kaiken suunnittelun pohjalla on budjettisi. Aloita listaamalla kaikki asiat, jotka haluat häihisi sisällyttää – älä unohta yhtäkään yksityiskohtaa! Ota budjetissasi huomioon myös mahdolliset peruutukset ja niistä koituvat maksut hätätilanteiden varalta. Kauniit häät on mahdollista toteuttaa pienelläkin budjetilla, älä siis pelkää myöskään tinkiä tai tehdä osaa koristeluista ja tarjoiluista omin käsin, mikäli mahdollista.