Mitä kannattaa ottaa juhlatilan valinnassa huomioon?

Juhlien ollessa ajankohtaiset ja vieraslistan paisuessa, juhlapaikaksi ei enää välttämättä riitäkään oma koti. Tällöin tulee tarve erilliselle juhlapaikalle ja kannattaakin juhlapaikan valinnassa ottaa huomioon muutama oleellinen seikka. Kun juhlat suunnittelee huolella etukäteen, mutta kuitenkin antaen hieman pelivaraa, varmasti jokainen tulee viihtymään.

Sijainti ja kulkeminen? 

Juhlapaikan valinta kannattaa aloittaa helposta kulkemisesta ja juhlijoille lähistöllä sijaitsevista, helposti tarjolla olevista tiloista. Helppo kulkeminen mahdollistaa useamman juhlavieraan saapumisen paikalle. Helpon kulkemisen ja lyhyen etäisyyden ansiosta juhlapaikan valmisteluja on myös helpompi hoitaa, kuin jos matkaa olisi paljon.

Juhlapaikan pysäköintimahdollisuudet kannattaa tiedustella ja selvittää hyvin etukäteen. Näin esimerkiksi juhlijoiden määrä voidaan suunnitella hyvin etukäteen. Jos autopaikkoja on rajatusti, onko mahdollista saada lisää pysäköintitilaa esimerkiksi viereisten paikkojen edestä tai onko juhlijoiden mahdollista tulla muilla kyydeillä, kuten taksilla tai julkisilla?

Teema vaikuttaa paikan valitsemiseen

Teema on yksi tärkeimmistä asioista juhlissa. Teeman valinta onkin avainasemassa juhlatilan valinnassa. Teeman päättämisen jälkeen juhlatilojen valinnan pitäisi helpottua, kun esimerkiksi moni hotelli Helsingissä tarjoaa laadukkaan ja loistavan miljöön erilaisille juhlille. Vuokrattavana on pelkkiä tiloja erilaisilla teemoilla tai siihen sovitusti erilaisia lisäpalveluita ruoasta, tarjoilusta ja muusta. Teemaravintoloita ja juhlapaikkoja tai helposti teemaan mukautettavia paikkoja onkin hyvin tarjolla. Näin juhlapaikan ja yritysten ammattitaito voi mahdollisesti tehdä juhliesi järjestämisestä paljon helpompaa.

Tarjoiltavien kuljetus ja säilytys

Juhlapaikkaa valitessa myös tarjoiltavien ruokien ja nautittavien laatu, sekä esimerkiksi jäähdytys ja kylmänä pito on ensiarvoisen tärkeää, joten kannattaa varmistaa ruokien ja muiden tarjoiltavien helppo kuljetus paikan päälle, sekä kylmätilojen riittävyys. Näin vältytään monilta ongelmilta, kuten vaikka esimerkiksi ruokien pilaantumiselta ja, että kylmää juotavaa riittää koko juhlaseurueelle!