Mistä kalusteet juhliisi

Juhlien järjestäminen on monen asian summa. Juhliin on suunniteltava kattaukset, ohjelma ja valmisteltava paikat kaikille vieraille. Riippuen juhlien koosta, välillä voi olla hankala saada riittävästi kalusteita omasta takaa, silloin voi olla tarve vuokrata tai valmistaa kalusteita omiin juhliin. Miten saat helposti kaikki kalusteet järjestettyä juhlia varten?

Vuokraa kalusteet

Yksi tapa hankkia riittävä määrä kalusteita omiin juhliin on vuokrata ne. Suuriin juhliin tarvitaan paljon istuimia ja pöytätilaa, joten tällaisten määrien hankkiminen omasta takaa ei yleensä onnistu. Silloin voi kääntyä juhla yritysten puoleen ja kysyä heiltä tarjouksia kalusteista omiin juhliin. Pienemmissä tarpeissa kalusteita voi myös kysyä kalusteliikkeiltä. Masku huonekaluliike on täynnä kalusteita ja malleja ja paikan päällä voi käydä kysymässä, onnistuuko kalusteiden vuokraus omiin juhliin.

Valmista kalusteet

Omiin juhliin pystyy myös valmistamaan melko kätevästi kalusteet suuremmallekin porukalle, jos kalusteet ei tarvitse olla tietyn merkkisiä. Pöydät voi valmistaa rakennuspukeista ja vanerilevyistä. Vanerilevyt voidaan asettaa pukkien päälle ja levyt voi päällystää joko kankaisella tai muovisella liinalla. Penkiksi soveltuu matalampien pukkien päälle naulatut laudat, joista syntyy pitkä penkki monelle vieraalle. Tällä tavalla voi helposti valmistaa pöytiä suuremmallekin joukolle.

Pöytiä voi myös valmistaa tynnyreistä, jotka soveltuvat seiomapaikoiksi. Tynnyrit voi myös päällystää halutessaa kankaalla ja koristella ympäriltä.Tynnyrit käyvät myös pöytien alustoiksi ja niiden päälle asetetut vanerilevyt toimivat pöytinä. Nämä ovat hieman korkeampia pöytiä ja ne soveltuvat hyvin esimerkiksi ruoan tarjoilua varten.

Pöydän rakenteita voi myös rakentaa kuormalavoista, jos niitä on helposti saatavilla. Kuormalavoista syntyy myös mukavia istuimia ja niiden päälle asetetut pehmusteet tekevät niistä todella mukavat. Lavoja voi kysellä paikallisilta yrityksiltä, koska usein kertakäyttöiset kuormalavat päätyvät kuitenkin puujätteeseen.