Syö kunnolla, jotta jaksat tehdä töitä

Terveellinen ja kunnolla energiaa sisältävä syöminen jaksamisen ylläpitämiseksi on tärkeää varsinkin yrittäjälle ja paljon töitä tekevälle. Jotta jaksat tehdä töitä, tarvitset energian lisäksi vitamiineja ja proteiinia. Ruoanlaittoa voi helpottaa monilla toimilla ja näin sinulle jää enemmän aikaa töiden tekemiseen.

Juominen on tärkeää ja tarvitset paljon nestettä joka päivä. Varsinkin jos liikut ja hikoilet paljon, sinun kannattaa muistaa juoda varmasti riittävästi. Iittala lasit ovat kätevän kokoisia ja saat varmistettua päivittäisen nestetasapainon ylläpidon, kun muistat juoda tarpeeksi vettä. Voit esimerkiksi päättää juovasi 4-5 lasillista vettä päivittäin, jolloin varmasti saat tarpeeksi nestettä.

Pientä lämmintä purtavaa nopeasti

Kiireessä ei usein kerkeä tehdä isompia aterioita, mutta voit tehdä pienempiä, ruokaisia syötäviä nopeasti, jotta jaksat tehdä töitä. Esimerkiksi vohvelirauta ja friteerauskeitin ovat helppoja välineitä tehdä nopeasti lämmintä ruokaa sopivia määriä. Näin saat tarpeeksi energiaa. Voit käyttää vohvelirautaa moniin erilaisiin ruokiin vohveleiden lisäksi. Voit tehdä proteiinipitoisia pannukakkuja tai käyttää sitä pienien pitsapohjien valmistamiseen ja laittaa päälle nopeasti suosikkitäytteitäsi.

Jos haluat isomman aterian nopeasti, voit ostaa pakastepitsan ja lisätä siihen paljon omia täytteitä. Näin saat helposti erilaista ja uniikkia ruokaa, joka varmasti täyttää ja antaa energiaa paljon. Kun paistat enemmän kerralla, voit säästää loput myöhempää syömistä varten, jolloinka sinulla on jo seuraavaa ateriaa varten ruoka valmiina.

Pikanuudelit ovat käteviä ja nopeita valmistaa. Voit kuitenkin tehdä niistä paljon ruokaisampia ja keittää ne kattilassa, lisäten joukkoon esimerkiksi kasviksia ja lihaa. Saat näin paljon ruokaisamman vaihtoehdon pelkkien nuudeleiden sijasta. Yksi vaihtoehto on myös paistaa pikanuudelit, jolloinka saat tehtyä esimerkiksi nuudeliwokkia, jota isomman määrän tehdessäsi voit syödä monena kertana.