Mitä vieraasi toivoo juhliltasi?

Juhlia suunniteltaessa on tärkeää asettua katsomaan tilaisuutta vieraan näkökulmasta. Usein moni vieraalle tärkeä asia jää uupumaan, jos juhlia ajattelee vain järjestäjän, juhlakalun tai esimerkiksi juhlien teeman näkökulmasta. Kaikille mieluisat juhlat järjestyy, kun jokaisen osallistujan mukavuutta ja viihtyvyyttä on ajateltu!

Kutsu

Lähetä kutsusi ajoissa. Kiireiset ihmiset tai lapsiperheet kaipaavat usein tarpeeksi aikaa ennakoida ja suunnitella omia aikataulujaan, jotta he voivat osallistua sinulle ja heille tärkeisiin juhliin. Muista siis lähettää kutsusi ajoissa. Ilmoita myös päivä, jolloin otat viimeistään osallistumisilmoitukset vastaan – tämä säästää hermoja niin sinulta kuin vieraaltasi.

Lastenvahti

Jos lapset ovat tervetulleita juhliisi, pidä huolta, että aikuisillekin jää aikaa seurustella keskenään ja nauttia juhlista muutenkin, kuin lasten viihdyttäjän roolissa. Juhliin kannattaa siis hankkia lastenvahti, joka leikittää lapsia ja keksii heille mieluisaa tekemistä ja puuhaa, esimerkiksi askartelua, leikkejä tai lautapelejä.

Majoitus

Kaukaa tulevat vieraat tuskin jaksavat lähteä ajamaan takaisin kotiin myöhään illalla tai yön pikkutunneilla. Onkin ystävällistä mainita majoitusvaihtoehdoista jo kutsussa. Pääkaupunkiseudulta löytyy runsaasti laadukkaita majoitus helsinki vaihtoehtoja, joita voit ehdottaa vieraallesi. Jos tiedät, että juhlistasi olisi tulossa yöpyjiä useampikin, voit kysyä, olisiko majoituspaikoilla jonkinlaista tarjousta, jota vieraasi pääsisi hyödyntämään.

Ruokavaliot

Yksi juhlien tärkeimmistä elementeistä on tietenkin hyvä ruoka. Oli kyseessä sitten seisova pöytä, pöytiintarjoilu tai BBQ-juhlat, ruuan äärelle pääsemistä odottaa jokainen vieras. Juhlatunnelman takaamiseksi kannattaa jo etukäteen ottaa selvää vieraiden ruokarajoitteista tai -valioista. Erilaisia ruokarajoitteita voi olla vaikkapa maidoton, gluteeniton tai lihaton ruokavalio. Ruokavalioiden huomioiminen on nykyään helppoa, sillä internet on täynnä erilaisia reseptejä. Jos käytät pitopalvelua, varmista, että henkilökunta tuntee erilaiset allergiat ja rajoitteet.